01.12.2014

 

ТРИВАЄ РОБОТА НАД ПРОЕКТОМ НАЦІОНАЛЬНОЇ СТРАТЕГІЇ У СФЕРІ ПРАВ ЛЮДИНИ


Міністерство юстиції України за участі представників державних органів влади, громадськості та міжнародних експертів продовжує роботу над опрацюванням проекту Національної стратегії у сфері прав людини.

«Національна стратегія у сфері прав людини має стати якісним продуктом, який буде реалізовуватись і позитивно впливати на ситуацію із правами людини в Україні у відповідності до міжнародних стандартів. Ми повинні виокремити основні вектори, щоб на їхній основі опрацювати відповідний План дій», - повідомила Наталія Севостьянова, Урядовий уповноважений у справах Європейського суду з прав людини.

Під час чергової наради з обговорення Національної стратегії у сфері прав людини за участі громадськості, яка відбулась у Мін’юсті, наголошувалось, що напрями стратегії важливо опрацювати у відповідних робочих підгрупах, до складу яких мають увійти як представники виконавчої влади, так і третього (громадського) сектору.

Як відомо, питання захисту прав людини та основоположних свобод - одне з основних у політичному діалозі між Україною і ЄС та перебуває в центрі уваги міжнародної спільноти й української влади.

Президент України відповідним Указом доручив розробити Національну стратегію у сфері прав людини із залученням представників органів державної влади, місцевого самоврядування, міжнародних та громадських організацій , провідних вітчизняних учених і міжнародних експертів у відповідності до міжнародних стандартів.