06.11.2014

 

МІН’ЮСТ ПРАЦЮЄ НАД ПРОЕКТОМ НАЦІОНАЛЬНОЇ СТРАТЕГІЇ У СФЕРІ ПРАВ ЛЮДИНИ


Міністерство юстиції України активно працює над проектом Національної стратегії у сфері прав людини, яка передбачатиме конкретний план дій із її втілення і розрахована на 5 – 7 років. Про це говорили під час зустрічі заступника Міністра юстиції України Ігоря Бондарчука із Директором із прав людини Генерального директорату з прав людини та верховенства права Ради Європи, спеціальним представником Генерального Секретаря Ради Європи по Україні Крістосом Джакомопулосом в рамках його перебування з робочим візитом в Україні.

«Будь-яка сторона людського життя розглядається крізь призму прав людини. Боротьба із жорстоким поводженням, із дискримінацією людей є дуже важливою, але не менш важливими також є боротьба з корупцією, наближення влади до життя людини та децентралізація. Нам потрібно визначити стратегію на майбутнє: яке місце займе Україна на глобальній світовій карті з цих питань», - наголосив Крістос Джакомопулос.

Ігор Бондарчук поінформував про реформи, які впроваджує Міністерство юстиції, зазначивши, що в країні на даний момент відбуваються не лише фундаментальні структурні, а й світоглядні зміни.

«Національна стратегія у сфері прав людини має бути всеохоплюючим документом, і матеріали до неї готуються із широким залученням міжнародних експертів та громадського сектору», - повідомила Тамара Андрієва, директор Департаменту з питань імплементації Угоди про асоціацію з ЄС, правової експертизи міжнародних договорів та міжнародного співробітництва.

Заступник директора Департаменту юстиції та безпеки – начальник відділу з питань національної безпеки Міністерства юстиції Тетяна Дорошенко розповіла про системні зміни у сфері реформування кримінальної юстиції, які відбулися останнім часом та плануються у подальшому.